Wil jij beter leren schrijven? Creatiever, pakkender, overtuigender? Met of zonder AI? Kom dan naar Zwolle voor de dag van je leven.

Na 2 bomvolle, uitverkochte edities presenteren we op 9 november alweer de 3e editie van ons schrijfevent: ‘Moest er nog eens bijkomen van niet-live!’

Er zijn 6 verschillende werkwinkels, een fotograaf waar je een nieuwe profielfoto kunt laten maken voor je socials. De lunch is verrukkelijk en uiteraard krijg je, net als bij onze boeken, glimlachgarantie.

Dagen
Uren
Minuten

Voor wie?

Voor iedereen die al best wat schrijft, maar het moet allemaal beter. Leuker. Creatiever. Het event is dus niet voor echte beginnelingen. We leren je geen inleiding te schrijven voor een brief. En we blijven ook weg van spelling en grammatica. Wat we wel doen: jou ijzersterke teksten leren schrijven.

Datum:
Donderdag 9 november 2023

Locatie:
Nieuwe Buitensociëteit Zwolle
Stationsplein 1, 8011 CW Zwolle

Prijs:
495 euro

Dit is voor de hele dag en inclusief boek, lunch en borrel. En exclusief btw.

09.30 uur Inloop, koffie, brownie, kletsen

10.00 uur Intro, met z’n allen, grapjes

10.30 uur Werkwinkels 1 & 2

12.00 uur Lunch

12.45 uur Werkwinkels 3 & 4

14.15 uur Pauze, frisse neus, benen strekken, plassen

14.30 uur Werkwinkels 5 & 6

16.00 uur Afsluiting, plenair, grapjes

16.15 uur Borrel, afgelopen, jammer

De werkwinkels

Tussen het geouwehoer van Willem en Rick door is er voor jou natuurlijk werk aan de winkel. Zweten zul je! En dat gaat allemaal gebeuren in de zes werkwinkels. Willem geeft er drie en Rick wil natuurlijk niet achterblijven. Hieronder staan ze. Het slechte nieuws: je kunt er maar drie volgen.

Een kok en een schrijver hebben veel van elkaar weg. Ze doen ontzettend hun best, maar moeten maar afwachten of het allemaal in de smaak valt. Soms kan de lezer geen letter door de keel krijgen. De andere keer lust hij er wel pap van. Tijdens deze werkwinkel gaan we koken met teksten. We maken onderscheid in vijf soorten teksten: smaakloos (S1), smakelijk (S2), smaakvol (S3), smaakmakend (S4) en smaaktartend (S5). Je leert hoe je jouw tekst aan kunt passen aan je publiek. Je leert spelen met zinslengte en toon. En je ontwikkelt een beste dosis lef.

 

Waarom zou ik nog moeite doen om zelf mooie teksten te maken? AI doet alles voor me. Als ik ChatGPT een vraag stel, heb ik binnen 2 seconden een lap tekst. Klopt. Deels. Want kijk eens goed naar die tekst. Is dat echt de tekst die je wil hebben? Of moet er stiekem toch nog veel aan gebeuren. AI kan veel en gaat ons in de toekomst nog veel meer werk uit handen nemen. Maar voorlopig is het vooral een samenwerking tussen jou en de robot. Hoe? Dat leer je in deze werkwinkel. 

“Wij zijn een professionele organisatie met service hoog in het vaandel.” Je kent ze wel, teksten vol clichés. Teksten die misschien op jou van toepassing zijn, maar ook op bedrijven B t/m Z. Veel belangrijker is om jouw meerwaarde te vinden. En die op te schrijven! Wat onderscheidt jou? Waarom ben jij de witte raaf tussen de grijze muizen? In deze werkwinkel leert Willem je dat tekst & inhoud een onafscheidelijk duo zijn.

Waarom klik je op social media het ene bericht wel aan en het andere niet? Dat heeft echt niet alleen met plaatjes te maken. Tekst speelt een minstens zo belangrijke rol. In deze werkwinkel leer je ijzersterke teksten schrijven voor social media. Wat werkt wel en wat werkt niet en welke trucjes kun je gebruiken om jouw doelgroep te laten stoppen met scrollen.

 

Dat is toch wel het ultieme: een tekst schrijven waar beleving in zit. Moeilijk? Nee hoor. Na deze workshop kun jij het ook. Je leert hoe je gewone dingen bijzonder maakt. En hoe je ervoor zorgt dat de lezer niet afhaakt, want over het algemeen heeft de lezer geen boodschap en jouw boodschap. Je krijgt zelfs een broodje afhaak voorgeschoteld. Een klein beetje theorie en voor de rest vooral zelf aan de bak. En al de volgende dag schrijf je teksten die van letter tot letter gelezen worden. Sterker nog, met plezier gelezen worden.

Dit zou zomaar de reden kunnen zijn waarom je je hebt opgegeven voor deze dag: je teksten zijn niet fout, maar het is allemaal wel een beetje braafjes. Een beetje gewoontjes zelfs. Foutloos schrijven kun je wel, maar hoe maak je van een 6 of 7 een 9 of 10? Want dán onderscheidt jouw tekst zich van de grote grijze massa. In deze werkwinkel maken we gave teksten van jouw brave teksten. Je leven zal hierna nooit meer hetzelfde zijn.

 

Veelgestelde vragen

(nou ja, veelgesteld … eigenlijk zijn dit vragen waarvan we vermoeden dat je ze hebt, maar dat is zo’n gekke titel)

Ja natuurlijk. Waarom vraag je dat? Omdat we grapjes maken? We vinden gewoon dat cursusdagen ook wel eens leuk mogen zijn. Saaie trainingsdagen zijn er al genoeg. Maar serieus: een betere schrijftraining dan deze is er niet.

Ja, dit is net zoiets. Heel leerzaam en met die unieke glimlachgarantie. En ken je die gekke testjes in het boek? We gaan er zelfs een paar naspelen.

Tja, wat is beginnend. Als je vrij regelmatig een tekstje schrijft, ga je veel plezier beleven aan deze dag.

Joh, speciaal voor jou hebben we deze dag opgezet. Kosten noch moeite gespaard en alles erop en eraan. Dus als je je niet inschrijft, zijn we zeer teleurgesteld.

Dat zijn workshops. Maar we vinden het stom dat Nederlanders altijd overal Engelse woorden voor gebruiken. Daarom krijg je na je inschrijving nog een herinnering en geen reminder.

Nee, jij niet. Wij wel. Bloedzenuwachtig zijn we. Maar het komt goed hoor.

Iets om te schrijven is handig. Een laptop, tablet of je mobieltje. Pen en papier mag ook. Wat jij wil.

Dat is heel jammer. Je mist echt wat. Stuur ons even een mailtje dat je niet kunt, dan halen we je van de lijst. Als je je na 26 oktober nog afmeldt (of niet komt zonder afmelding), krijg je wel een factuur van € 150 (exclusief btw). 

 

Dat is gek. Dan is er iets misgegaan. Stuur even een mailtje naar rick@joutekst.nl. Dan komt alles goed.

Inschrijven?

Donderdag 9 november 2023 is alweer de derde editie. Bij zijn? Schrijf je hieronder in.

Welke drie werkwinkels kies je?

Sessie 1(Vereist)
Sessie 2(Vereist)
Sessie 3(Vereist)
Wat is het factuuradres?(Vereist)

Tijdens deze dag maken we foto's en video's. Ben je erbij, dan geef je ons toestemming om de beelden (foto en video) te gebruiken voor communicatiedoeleinden. Wil je dit niet, geef het dan even bij ons aan.